top of page
Siste innlegg

Orakelet svarer: Til et sunt, ungt dyr som lever i denne magiske verden


Kjære Orakel,

burde jeg slanke meg? Jeg er 172 cm og veier 65 kg!

Mvh (anonym)

Kjære (anonym)

La meg starte med å sitere den sjarmerende forfatteren Mary MacLane og hennes tanker om sin egen kropp fra 1902:

"En bølge av glede kommer over meg når jeg, i et plutselig øyeblikk, tenker på den sprudlende vitaliteten til denne ung-kvinne kroppen, feminin til siste fiber. Andre unge kvinner og eldre kvinner og menn i alle aldre har gode kropper også, jeg tviler ikke - selv om den maskuline kroppen tilsynelatende kun består av kjøtt og bein og intet annet. Men få av dem er klar over verdien av kroppene deres, få begriper mulighetene, den kunstneriske grasiøse perfeksjonen, poesien i sunt menneskekjøtt. Få har engang vett nok til å holde deres eget kjøtt i god helse, eller til å vite hva helse er før de har ruinert et eller annet vitalt organ for alltid. Jeg har ikke ødelagt noen av mine vitale organer. Og jeg setter pris på god helse. Jeg begriper kunsten, poesien i min fine, feminine kropp. Jeg har vandret rundt, omgitt av Oktobermånedens lys, i en ennå klar, høy luft under en blå himmel. I slike tider gløder denne unge kroppen av liv. Det røde blodet mitt strømmer raskt og gledesfylt - i midten av Oktobermånedens lys. Den fornuftige og sensitive leveren min hviler lett i dens tynne, gule gallevæske i søt tilfredsstillelse. Den rolige, vakre magen min synger stille mens jeg går en fredens sang, mens den klemmer i seg min halvt fordøyde lunsj. Lungene mine, mettet med fjell-luft og furuens parfyme, utvider seg i sammenhengende ekstase. Hjertet mitt slår som Schumanns musikk, i lett grasiøs rytme med en undertone av makt. Innvollene mine koser seg tilfreds på sin plass som en slange i varmt støv, vibrerende med bevisst liv. Mine sterke og sensitive nerver dunster og svømmer i sensualitet som små beduggede Bacchanter, omkranset og lykkelige i en vanvittig fråtsing. Hele denne herlige grasiøse mekanismen som er min kvinnekropp har falt, slik den herlige grasiøse mekanismen som er mitt kvinnesinn har falt, under fortryllelsen av en dag i Oktober. ”Det er godt” - tenker jeg for meg selv - ”åh det er godt å være i live! Det er vidunderlig godt å være kvinne, ung i sin nittende vårs fylde. Det er ubeskrivelig skjønt å være et sunt, ungt dyr som lever i denne magiske verden”.

Spørsmålet bør altså ikke være om du bør slanke deg - men heller: Trives du med kroppen din? Har du et godt forhold til den? Setter du pris på den og på god helse?

For så lenge man spiser rimelig sunt og godt og fornuftig, og man sørger for å beveget seg passelig mye, så man ikke bare sitter stille dagen lang, så får man en kjempefin kropp. Da ordner kroppen seg selv, nemlig, og så får man den kroppen man skal ha – DIN kropp! Kroppen er nemlig lur, lurere enn vi tror. For den ordner seg helt av seg selv om man bare behandler den godt. Det er å ta vare på kroppen sin på den gode, omsorgsfulle, vitale og livsglade måten som gjelder. Sånn at man kan være glad for kroppen og glad i den. Og bare kast den badevekten! Den duger ikke til noe. For kroppen handler ikke om tall, men om at den har det godt og at du har det godt med den. Med andre ord: La kroppen bli din venn.

Dyrisk hilsen fra Orakelet

Orakelet er byråets egne rådstjeneste. Har du noe du lurer på av alskens art? Send henne et spørsmål. Svarene hennes publiseres her på vår blogg Notater, # Orakelet.

Vil du lese flere råd fra Orakelet? Trykk på taggen nedenfor så kommer alle opp.

bottom of page