top of page
Siste innlegg

Orakelet svarer: Nybegynnerheksa


Kjære orakel,

jeg tror jeg har levd andre, tidligere liv som påvirker hvordan jeg forholder meg til dette. Dette er en fornemmelse som har vokst frem i meg over flere år, og begynte med at jeg for ti år siden kledde meg ut som mann! Samboeren mislikte umiddelbart hvordan jeg ble, men selv følte jeg en frihet og tilhørighet jeg likte. Det var velkjent, som om jeg hadde vært der før, i mannekroppen. Etter dette har det kommet flere fornemmelser, noen i form av drømmer, andre som plutselige tanker som brått slår ned i meg; som en slags aha-opplevelse ut av intet: Du og jeg har vært søsken før, det er derfor kjærlighetsforholdet vårt aldri fungerer optimalt! Den type opplevelser. Jeg føler at mange relasjoner jeg har her og nå, henger sammen med traumer, opplevelser osv fra andre tider. Først om jeg tar hånd om disse på en seriøs måte, kan jeg leve fullverdig og fritt. Hvor kan jeg vende meg for å finne ut av dette, og hvordan finner jeg en troverdig heks/klarsynt som kan hjelpe meg å søke min fortid?

Vennlig hilsen Nybegynnerheksa

(PS: Jeg skriver på vegne av en annen)

Kjære Nybegynnerheksa,

Takk for din henvendelse. Det første jeg ville gjort var å ta en indre reise til India. Steng deg inn på et rom som bare er ditt, kanskje i skumringen, kanskje sent i november en torsdag, kanskje sette deg på et fargerikt ullteppe, det burde helst være et godt rom å være i, belyst med et behagelig lys, kanskje bare to eller maks tre lamper fra siden, ikke ovenfra, kanskje et stearinlys om du ikke har for mye brannangst. Det er nok lurt å ha noen timer til rådighet, i hvert fall to timer hvor du vet at ingen vil komme inn verken på rommet eller i leiligheten eller huset i det hele tatt (hvis du bor alene trenger du ikke tenke på dette forhåndsrådet), du har selvsagt vasket deg på hendene og skylt munnen din med oppfriskende rosevann, du har også på deg en god strikkegenser og noen myke sokker på bena, kanskje har du lagt frem et hardt objekt på bordet ved siden av deg for å veie litt opp for all mykheten, (balanse er et fint stikkord som du sikkert vet), (feks en magisk stein du har fått av farmoren til en niese en gang du var der og fikk akupunktur fordi du ikke hadde menstruert på en stund etter en India-reise, eller en bok du liker godt selv om du bare har lest den en gang). Når du har funnet deg godt til rette, sett opp ryggen din, rett men ikke rak, stram men myk, hendene avslappet i fanget, hold pekefingrene inn mot tommelen, de andre fingrene behøver du ikke gjøre noe med, (de kan være bøyde eller rette alt ettersom du foretrekker), se fremover med et fullstendig avslappet blikk mot en hvit eller lys flate uten bilde på veggen. Så setter du på trommingen (dette må du google deg frem til i forkant selvsagt, for eksempel, men det fins ca 50 000 andre valg på you tube), lukker øynene og begir deg ut på reisen! Nå kommer du først til å møte et dyr, dette er følgesvennen din gjennom reisen, er det et ekorn, tro? Eller en frosk. Dere veksler på å følge hverandre over en bro, gjennom en skog, ned i en dyp dal, og der, ved en elvebredd, kommer du til å treffe en del folk. Hvem? Hva driver de med? Hvem har du truffet før? Hvilke er dine slektninger? Hvilke er bare oppdiktete nødvendige heltinner? Hvem er det som bestemmer i denne gruppen? Er det noen av dem som blir pågående, som vil noe med deg? Er det noen som har en beskjed? Er det en som forteller en vits uten å le det grann av den? Er det en annen som gir deg en kake? Er det kanskje en liten jente som gir deg et sjal hun har sittet og heklet på i 500 år? Hva slags suppe er det du får? Hvorfor synger alle sammen sanger fra 80- og 90-tallet? Mange av dem har på seg klær som like gjerne kunne vært designet av Vivienne Westwood. Er dette en slags film innspilling du er med på? Hvorfor har nettopp disse samlet seg nettopp her når nettopp du kommer dit?

Nå er det på tide å stoppe litt opp og komme tilbake til spørsmålet ditt, hvor du kan vende deg for å "finne ut av dette" som du skriver, og hvordan du kan finne "en troverdig heks/klarsynt som kan hjelpe" deg "å søke min fortid". Da skal ikke jeg legge noen flere føringer for deg annet enn å råde deg til å stole på hun lille jenta i den merkelige menneskeflokken du kommer til å møte ved elva der.

God reise!

PS: Til inspirasjon anbefaler jeg min kosmiske kusine, Amanda Yates Garcia, også kjent som The Oracle of Los Angeles. Heks, healer, medium, forfatter og podcaster. Hør henne bli intervjuet av Otherppl podcast her, episode 620, og lytt til hennes egen podcast Between the Worlds (tidligere Strange Magic).

PPS: Ha ha. Det der med at du liksom skriver for en annen, den må du nok gå lenger ut i skogen med for å få meg til å tro på.

Orakelet er byråets egne rådstjeneste. Har du noe du lurer på av alskens art? Send henne et spørsmål. Svarene hennes publiseres her på vår blogg Notater, # Orakelet.

Vil du lese flere råd fra Orakelet? Trykk på taggen nedenfor så kommer alle opp.

bottom of page