top of page

Om Byrået

Blomster & Bureau er et ritualistisk skrivekollektiv og småforlag opptatt av å så, lindre og begrave. 
 

Her er vårt flytende Manifest: 

Vi begraver herved g****veldet.

Vi begraver ideen om at tid er penger.

Vi har ingen penger.

Vi er gartnere og begravelsesagenter.

Vi gir ut det vi vil når vi vil.

Vi skriver uten sjangerlenker på føttene.

Vi svermer rundt et tema til vi blir lei av det og buzzer til det neste.

Vi holder middagsselskaper.

Vi møtes analogt.

Vi gjør boostende pusteøvelser og gravlegger ting i hagen.

Vi maner frem et orakel.

Det tar tid og det skal ta tid.

Vi drar på landet når vi blir deprimerte.

 

Det kan være vanskelig å være på nett. Derfor har vi lagt inn jevnlige hvite hull med avslappende og meditativ musikk som du når som helst kan trykke på. Det finnes også sorte hull... 

 

Nåværende bidrag til sorte hull fra:

Jessica MacMillan

Presse:

her

   og her

       og her 

            og her

Bio om Byråets kjerne:

 

Ane Nydal 

Ane jobber på bibliotek, og har bakgrunn som kritiker og journalist. Hun har også vært ansvarlig for litteraturprogrammet på Fjøsfestivalen i Melhus. Våren 2016 ga hun ut novellesamlingen "Famlere" hvor hun eksperimenterer med form og stil. På Blomster & Bureau har hun gitt ut boka "O Gulnara, en fantasi over motstridende fakta" i 2017, pamfletten Sjangertukling nå! i 2020 og Skikkelse i 2022. Hun synger i et band oppkalt etter en hest som gjorde henne 500 kroner rikere på Bjerke travbane: Ramtamtaramtata.  

Siri Katinka Valdez 

Siri vant Gyldendals KORTLEST- konkurranse i 2012, og debuterte kort tid etter med korttekst-samlingen "Det ble Bud". Siri arbeider tverrfaglig, og har bakgrunn ifra musikk og arkitektur. Tidligere redaktør for tidsskriftet Utflukt. "Snille Djevel befri meg", en oversettelse av den glemte, kontroversielle forfatteren Mary MacLane, kom på Blomster & Bureau i 2019. 2021 bidro hun i antologien Ung UROAndre arbeider.

Aina Villanger 

Aina er poet og skribent. Debuterte i 2012 med dikteposet "Langsang" på Oktober forlag. "Baugeids bok" utkom 2017, og "Nattnød" i 2019. I 2017 kom også en gjendiktning av Unica Zürns anagrammer, "Heksetekster", på House-of-Foundation, gjort og diktet videre på i samarbeid med Kirstine Reffstrup. I 2019 fikk Aina Stig Sæterbakkens minnepris. Siste utgivelse er den lyriske fortellingen "Onkel Arne og månen" (2021). Villanger skriver også dramatikk for figurteatergruppa Theater Corpus.

Eli Fossdal Vaage

Eli har bakgrunn fra Skrivekunstakademiet i Bergen, og var med i Cappelen Damms debutantantologi Signaler i 2010. Hun debuterte med den kritikerroste diktsamlingen "Hekla Myter" i 2014 og kom i 2019 ut med "Estalåni". Siste bok er novellesamlingen "Grå Hoppe" (Tiden). 

bottom of page